veckanstips

SKÖTSELRÅD

Eftersom Lindesbergskrukan är tillverkad i det tåliga materialet EPP (Expanderad Polypropen), så tål den att stå ute både sommar som vinter. Och det är ingen risk för frostsprängning under vintemånaderna. Materialet är isolerande och förhindrar snabba temperaturförändringar som annars lätt orsakar sprickor.

Blir krukan smutsig eller får lite algbeväxning, så går det bra att rengöra krukan med en mjuk borste och vatten. Att spola av krukan med vattenslangen går också bra. Använd bara sunt förnuft.

Solens UV-strålar kan göra färgen lite blekare, men materialet tar ingen skada och krukan förlorar inte sin isoleringsförmåga.

Lindesbergskrukan är snäll mot miljön då den håller länge, och kan sedan återvinnas.

EGENSKAPER

Smart vattenmagasin

Det finns plats i botten av krukan för lecakulor såväl som extra vatten eftersom dräneringshålen är placerade på upphöjningar i krukan.

Material av högsta kvalitet

EPP ska inte förväxlas med enkla, billiga cellplaster som s.k. frigolit. EPP är segt och klarar både slag och stötar.

Miljövänlig

Krukan håller länge och kan återvinnas.

Lågviktskruka i slitstarkt material

Tack vare det enkla och slitstarka materialet EPP kan du flytta dina krukväxter mellan inomhus och utomhus enkelt och smidigt utan att krukan tar skada.

Isolerande

Materialet i krukan andas samtidigt som det isolerar växternas känsliga rotsystem mot både kyla och hetta under alla årstider, vilket bland annat innebär att du inte behöver vattna så ofta.

Lätt att rengöra

Blir krukan smutsig eller får lite algbeväxning, så är den lätt att rengöra med en mjuk borste och vatten med diskmedel i. Du kan också spola av krukan med vattenslangen.